Tamaño texto:

despeses enviament

La tradició de les arres són un conjunt de 13 monedes que els nuvis intercanvien en la cerimònia nupcial. Representaven, en el ritu mossàrab, els béns repartits en dotze parts per als dotze mesos de l'any i una més per compartir amb els pobres. El nuvi li fa entrega a la núvia com a símbol que els béns materials de tots dos seran compartits i que no faltaran a casa després del casament. El nombre 13 -quantitat de monedes- és de bona sort.

En l'antiguitat, les arres constituïen una garantia de qualsevol obligació acceptada o convinguda. No eren un dot del marit, ni tan sols un residu de l'antic preu de la dona. Qualificades com a garantia de l'acord o promesa de matrimoni (l'arra esponsalicia), són una institució d'origen oriental recollida pel Dret Romà per reforçar el compliment de l'acord convingut entre els esposos: si s'incompleix la promesa de matrimoni, es perden les arres. A Espanya es segueix aquesta línia amb el suport de l'Església.

Les arres solien tenir un límit, entre un 10% i un 50%, de la propietat o herència del nuvi segons època i lloc, encara que podien afegir regals fins a cert valor, que augmentava si ella també li feia regals. La dona podia disposar de les arres fins que tingués fills, que tenien dret a tres quartes parts d'elles. Si enviduava podia viure de les rendes d'aquestes arres fins a tornar a casar-se.

Juntament amb la l'intercanvi dels anells és el més important de la cerimònia religiosa d'un casament.Solen ser pagades pel padrí o la padrina "d'arres" o ésser prestades o passades de pares a fills per tradició familiar. Durant la cerimònia són portades pels "nens d'arres".

Tenim diferents models per escollir i els pots comprar en aquestes mateixes pàgines.

arres

Gràcies per visitar-nos. Pots comprar amb total tranquil·litat !!!

Per a qualsevol consulta addicional pots comptar amb el nostre equip.

contactar

Entrada